Vánoční úklid

Vánoční úklid = noční můra hospodyněk. Proč? Musí tomu tak vždy být?

Hlavou každého z nám proběhne, různorodost povrchů v domácnosti a množství rozličných čističů, které je potřeba opatřit. Nemusí to tak být! I v této situaci máme jednoduché řešení, které je účinné, úsporné, ekologické a ekonomické. Nabízíme Vám alternativu v podobě Vánočního úklidu, který je HRAVÝ, ZDRAVÝ, VOŇAVÝ! Čisticí koncentrát T-E-O je velmi účinný přírodní produkt, který pokryje veškerý úklid v domácnosti a zaručí hygienickou čistotu. Udělejte si jednoduchý plán a postupujte každým dnem o kousek. Na úklid běžné domácnosti velikosti 3 pokojového bytu o velikosti 75m2 vám stačí jeden týden a 1 l čisticího koncentrátu T-E-O.

Náš TIP -  rozdělte si úklid Vašeho bytu/domu do 7 dní a jednoduše, bezstarostně postupujte v úklidu.

Den 1. Začněte u předsíně. Na úklid skříněk zevnitř a vně použijte 1 kbelík (10l) vody a do něj přidejte 4-6 uzávěru koncentrátu. Nakonec ještě protřete podlahu. Náš koncentrát lze použít na všechny druhy: vinylové, dřevěné, pvc, keramické či plovoucí podlahy. Vodu pak můžete vylít pod rostliny - ještě pořád obsahuje živiny z přírodních olejů a minerálních solí.

Den 2. Pokračujte do ložnice nebo šatny. Opět použijte vodu do kbelíku nebo si nařeďte do rozprašovače koncentrát 1:10, tj. 1 díl prostředku a 9 dílů vody. Pro lepší účinek, použijte do rozprašovače měkkou nebo destilovanou vodu. po skončení úklidu skříní, použijte T-E-O Antibakti sprej a rozprašte ho do ovzduší kolem oblečení. Čistý levandulový esenciální olej je velmi účinný proti bakteriím a také proti molům.

Den 3. Dokončete ložnici úklidem postelí a větších či menších dekorací a volně stojících skříněk. Opět použijte prostředek naředěný v kbelíku. Po úklidu vylijte vodu opět do dalších rostlin. Dbejte na to, aby v kbelíku nebyly žádné plastové, drobné částečky. Odpočiňte si! Je to důležité na regeneraci těla. Nezapomínejte, že se budete intenzívně ohýbat a natahovat více, než obvykle.

Den 4. Pokračujte do dětského pokoje, kde vám v úklidu mohou pomáhat i děti. T-E-O koncentrát je zcela přírodní a bezpečný i pro jejich jemnou pokožku rukou. Děti mohou omývat i své hračky - nařeďte prostředek v poměru 1:70. Na otírání poliček, vnitřku skříněk, postelních rámů použijte opět naředěný koncentrát v kbelíku. Úklid dětského či studentského pokoje bude náročný - tak si po té dopřejte opět čas na odpočinek a regeneraci těla.

Den 5. Na řadě je koupelna a toaleta. Obzvláště na sanitu a keramiku je T-E-O koncentrát velmi účinný. Pro úklid těchto prostor použijte rozprašovač s naředěným prostředkem (1:10). Nastříkejte pěnu a nechte chvíli působit- klidně i 5 minut. Pro omývání zrcadel si do kbelíku kápněte pouze pár kapek. Zrcadla omyjte vodou s prostředkem a po té ještě opláchněte čistou vodou s přidáním pár kapek octa. pokud to dovolí počasí, umyjte okna. Do kbelíku stačí naředit prostředek v poměru 1:70. Po umytí okem použijte ještě čistou vodu s kapkou octa a přeleštěte.

Den 6. Přicházíte do neobývanějšího místa celé domácnosti – denní nebo obývací pokoj. Je to srdce každé rodiny a tak je potřeba důkladně vyčistit všechny povrchy. Ať už jsou to dřevěné, laminátové, skleněné nebo textilní. Použijte rozprašovač a měkkým hadříkem stírejte tyto plochy. Mimořádně dobře T-E-O koncentrát účinkuje na kožené sedačky. Zde je nutné používat co nejméně jakékoliv prostředky s chemickými přísadami nebo alkoholem. Pár kapek koncentrátu dejte na mokrou houbičku a pořádně kůži vyčistěte. Zjistíte, že po úklidu budou sedačky zářit barvou a vůni kůže. T-E-O je nevysuší, ale krásně barvy obnoví. Jako jediný přípravek, díky svému složení, nepoškozuje strukturu povrchů.

Den 7. Přichází na řadu kuchyň – království hospodyněk! Kuchyňská linka je prostor, který několikrát denně omýváte a nějaké větší nečistoty se na něm nenachází. Ale… je tam spousta skrytých míst, vnitřku skříněk a úložných prostor. Vánoční pečení výrazně přispívá k tomu, abyste udělali revizi ve všech suchých potravinách, moukách a jiných přísadách. Vytáhněte všechno ven, ze skříněk, vytřiďte, co už není potřeba a co jste několik měsíců nepotřebovali a to zlikvidujte. Oddělte si potraviny potřebné k Vánočnímu pečení. Pokud jsou už skříňky prázdné, použijte naředěný T-E-O koncentrát v rozprašovači, vystříkejte skříňky, nechte chviličku působit, setřete měkkým hadříkem a nechte vysušit. Takto se postaráte, aby ve vaší skříňce byl povrch, který zabraňuje mikrobiálnímu znečištění. Nepotřebujete různé druhy čističů – stačí jeden, který je zdravě účinný. T-E-O koncentrát neškodí povrchům nábytku, není nebezpečný při vdechování a neškodí ani Vaší pokožce, zejména při úklidu pokožce rukou. A vaši kuchyň si provoníte levandulí!

 Přejeme Vám krásné, klidné a ničím nerušené Vánoční svátky.